Resell Promoţii Ajutor
Casă - 0 Lei

Nu aveți niciun produs in coș

Blog Tonerworld
Deşi ar părea greu de crezut pentru unii, prin imprimarea 3D se pot crea lucruri dintr-o bucată și pe deplin funcționale, într-un singur proces tehnologic, fără a fi nevoie de alte procedee de asamblare sau post-producție. Un echipament 3D poate da viață lucrurilor și mecanismelor mai complicate – de la huse, ceasuri de perete, lămpi, la camere web și lacăte. Procesul de imprimare 3D nu necesită matriţe. Procesul de fabricare presupune adăugarea materialului în straturi succesive.


Echipamentul execută cu precizie comenzile, fără variații semnificative a obiectelor produse în serie. Acest lucru este important pentru companiile industriale, deoarece se vor reduce la minim produsele cu defecte, iar rentabilitatea va crește simțitor.Chiar dacă nu ești un fotograf profesionist sau dacă nu ai aparatură de ultimă generație, te poți bucura de fotografii de familie creative și calitative. Cel mai important lucru este surprinderea acelor momente unice, pline de candoare și de emoție. Cu toate acestea, câteva trucuri de fotografiere le vor da imaginilor rezultate un plus de valoare care le vor face și mai îndrăgite.

Trepiedul poate părea o investiție pe care doar un fotograf profesionist ar trebui să o facă, însă avantajele sunt nenumărate și cunoștințele tehnice nu sunt necesare. Un trepied oferă libertate de mișcare: se poate pregăti cadrul perfect în orice loc și fotograful poate cu ușurință să facă parte din el, întregind fotografia de familie.Creativitatea poate atinge cele mai înalte standarde la această oră odată cu avansul tehnologiei. Iar una dintre uneltele cele mai la îndemână dar, cu toate acestea, prea puţin folosită în România este tehnologia de imprimare 3D.

Inventată de Chuck Hull în 1986, imprimarea 3D este procesul de transforare a unui model digital 3D în fişier digital şi apoi într-un obiect propriu-zis. Între timp, au apărut numeroase inovaţii în tehnologia de printare 3D, iar imprimantele specializate pot fi foloste acum în procese de manufacturare.Fie că e vorba de niște postere moderne, draperii noi sau niște flori în ghiveci, orice obiect nou poate schimba esențial aspectul unei camere. Există o sumedenie de idei ingenioase pentru decorarea unei încăperi, chiar dacă nu dispui de un buget generos, cu niște trucuri simple, poți face un refresh total al design-ului camerei tale și te vei simți mega fericit de noul look.

Atunci când văruirea pereților în diferite culori este o soluție prea costisitoare, varianta cea mai simplă pentru buzunar este folosirea de tablouri sau pânze atârnate în mod creativ pe pereți. Trebuie doar stabilită o cromatică și o tematică și apoi organizarea lor în funcție de gusturi. Adepții stilului contemporan pot chiar să compună o imagine mare din mai multe tablouri mai mici. La fel, picturile sau posterele în stil abstract vor arăta ireproșabil, dacă ești adeptul stilului minimalist.Dacă ai acasă o imprimantă, probabil că îți dorești ca acest aparat să rămână într-o formă funcțională pentru cât mai mult timp. Indiferent dacă ai o imprimantă simplă, cu jet de cerneală, sau un multifuncțional care este utilizat în mare parte pentru chestii de serviciu , sau pentru proiectele școlare ale copilului, trebuie să știi că mașinăria are nevoie de o grijă mai specială.

De multe ori se poate întâmpla să te trezești că nu poți scoate un document important, din cauza că printerul, efectiv refuză să-ți tragă coala de hârtie, sau să-ți ofere pagini tipărite complet. Cel mai trist este că în anumite cazuri, imprimanta poate să nu mai pornească, sau să te anunțe că nu vede cartușul, sau că acesta este gol, chiar dacă i-ai făcut plinul recent.Persoanele care utilizează des un printer, știu că tușul imprimantelor este unul dintre cele mai costisitoare lichide din lume. Asta explică cumva prețurile destul de mari ale cartușelor. Totuși, poți folosi la putere maximă imprimanta ta fără a scoate prea mulți bani din buzunar. Pentru asta este nevoie să apelezi la cartușele care sunt compatibile cu aparatul tău.

Dacă vei intra într-un magazin de specialitate, vei observa cu siguranță că există o mare diferență de preț dintre cartușele originale și cele compatibile.

Cartușul original, poartă de regulă numele producătorului de imprimantă și a fost creat anume pentru ea. În consecință, o foaie scoasă la un printer care are tușul respectiv, va fi de o calitate superioară. Dar asta nu înseamnă că rezultatul va fi mai rău dacă vei utiliza un cartuș compatibil. Principalul reper atunci când faci alegerea cartușului trebuie să fie nevoile tale de imprimare. Astăzi o să încercăm să te ghidăm și să îți prezentăm proprietățile ambelor tipuri de cartușe. 

Fiecare dintre noi știe cum arată o imprimantă, iar multă lume chiar are acasă un asemenea aparat. O folosim ori de câte ori avem nevoie și de prea puține ori ne întrebăm care este proveniența acestui obiect. Ceea ce nu știm este că în spatele acestui instrument se află o istorie bogată și interesantă. Astăzi îți propunem să descoperi detalii din trecutul imprimantei:

 

Tiparul are o istorie veche, care datează în jurul anului 3000 înaintea erei noastre. Acesta a apărut odată cu primele imagini copiate. Pe atunci, copierea se realiza prin intermediul unor sigilii cilindrice utilizate pentru imprimarea imaginilor pe tablete de ceară.

În anul 1430 a fost concepută o tehnică specială care presupunea incizarea unei imagini pe o matrice fabricată din cupru sau zinc. Această tehnică a rezistat până în prezent, și este utilizată la tipărirea bancnotelor, a anumitor documente oficiale și a unor timbre de colecție.