Resell Promoţii Ajutor
Casă - 0 Lei

Nu aveți niciun produs in coș

Blog Tonerworld
Adesea obiectivul aparatului de fotografiat vede mai multe decât ochiul omului. Se întâmplă ca după developarea sau imprimarea fotografiilor, să apară imagini care pot surpinde o lume întreagă.

Chiar dacă pe vremuri nu exista posibilitatea de imprimare color, fotografiile de atunci au făcut istorie. În acest articol am adunat cele mai misterioase imagini, a căror taină n-a fost dezlegată nici până astăzi.  Pentru dezvoltare personală și pentru potolirea curiozității, vă invităm să studiați cu atenție următoarele cadre:Mii de oameni din întreaga lume petrec cel puțin șase ore pe zi la birou. Pe lângă cafeaua de dimineață savurată alături de colegi și glumele subtile pe care doar voi le înțelegeți, munca la birou poate fi un adevărat catalizator al problemelor de sănătate.

Mai mult, odată cu dezvoltarea vertiginoasă a tehnicii, specialiștii s-au văzut nevoiți să bată alarma: alături de alimentaţia corectă şi practicarea sportului, activitatea de birou ar trebui inclusă într-un program zilnic de combatere a sedentarismului. Pe lângă statul prelungit pe scaun, munca de oficiu mai înseamnă și expunere liberă la efectele nocive ale tehnicii. Și pentru că un om informat este un om puternic, află cum să te protejezi de fața neagră a jobului tău.Progresul tehnologic nu înseamnă numai oportunități și lucruri care se fac din ce în ce mai ușor. De asemenea, atunci când achiziționezi un obiect, îți asumi să ai grijă de el, să-l duci la timp la reparații, să-i ștergi praful și să-l faci să fie funcțional cât mai mult timp. Uneori, problemele pot să apară din senin, tocmai când te aștepți mai puțin. În timp ce unele persoane se pricep la tehnică și știu cum să rezolve fiecare moft al unui aparat, altele intră în panică ori de câte ori un aparat nu funcționează.

Pentru a rezolva problema, cel mai bine ar fi să apelezi la un service care se ocupă cu reparația laptopurilor. Totuși, există câțiva pași care pot fi urmați chiar de tine. Pentru început, verifică starea echipamentului, asigură-te că acesta este pornit.Orice lucru din casă ne-ar putea părăsi la un moment dat, dacă nu respectăm anumite reguli de ”conduită”. Cel mai mare risc este atribuit defectării device-urilor noastre. Asta ne-ar afecta atât financiar, cât și moral. Pentru a evita situațiile neplăcute, trebuie să întreprindem anumite măsuri care vor prelungi ”termenul de valabilitate” al aparatelor electronice care ne simplifică munca și viața.

Șterge monitorul cu o cârpă moale umedă. Insistă și pe partea superioară pe care se adună praful, nu doar pe ecran. Curăță perifericele prin aspirare, cu jet de aer, cu cârpa sau cu pensula. Curăță toate cablurile cu o cârpă umedă. Praful din mufe poate fi înlăturat cu un jet de aer sau cu o pensulă.Cu toții ne-am întâlnit cu acest lucru până acum: orice printezi arată măcar puțin diferit de ce ai văzut pe ecranul computerului. Poate ai fost nemulțumiți de rezultat, poate nu ai știut de ce se întâmplă și nici nu ai întrebat. Însă în câteva minute vei afla de ce arată culorile diferit pe ecrane față de hârtie.

Datorită avansurilor tehnologice, monitoarele au ajuns să poată reda milioane de culori diferite dintr-o gamă foarte largă, folosind modelul RGB. De cealaltă parte a baricadei, majoritatea imprimantelor funcționează pe sistemul CMYK care are o gamă mai mică de culori. E de înțeles, deoarece printarea e afectată și de absorbția de culoare a materialului, dar și de modul în care percepem noi culorile în funcție de material.Toţi, cu siguranţă, au auzit de noţiunea de imprimantă, ştiu cum arată aceasta şi mulţi chiar deţin una acasă sau la birou. Imprimantele îşi au începuturile încă de prin anii 1940, funcționând pe baza unui  proces de printare uscat, denumit atunci electrofotografie, astăzi “Xerox”. Treptat, ca şi oricare alt  produs, au suportat schimbări rapide, datorate evoluţiei ascendente a tehnologiei, ajungând la imprimanta cu jet de cerneală şi cea cu laser.

După cum suntem deja obișnuiți, nimic nu stă în loc şi un produs apărut astăzi, mâine poate deveni istorie. Același lucru este valabil şi în cazul tehnicilor de printare. La etapa actuală, sunt utilizate tehnici de imprimare din ce în ce mai profesioniste.Oferirea unui cadou este un gest poate mic pentru cel care îl oferă, dar are o semnificație puternică pentru persoana ce îl primește. Așa cum prima impresie contează, este important și modul în care împachetezi cadoul pe care vrei să-l oferi.

Hârtia clasică, la sul, disponibilă în toate magazinele este poate prima opțiune pentru foarte multe persoane. Însă dacă dorești un anumit model, poți alege s-o faci de unul singur: adică să-ți imprimi simplu și ușor propria hârtie de împachetat.Dacă imprimanta a început să vă scoată copii șterse, care abia se deslușesc, cel mai probabil aveți nevoie de un cartuș nou de cerneală. Alcătuit dintr-un rezervor pentru cerneală, cartușul cu cerneală este prevăzut cu orificii minuscule prin care cerneala este evacuată pe pagină. Numărul acestor orificii determină rezoluția imprimantei.

În cazul în care vreți să cumpărați un cartuș, asigurați-vă că știți numele și modelul cartușului dumneavoastră. Dacă optați pentru cumpărarea unui cartuş nou, tot ce aveți de făcut este să scoateți cartuşul vechi din imprimantă şi să-l plasați pe cel nou. Însă, modul de schimbare a cartușelor de cerneală sau a tonerului diferă de la o imprimantă la alta.Din vechime, oamenii s-au preocupat de modalitățile păstrării informației, pentru a o putea transmite noilor generații, iar prin ea – toată tradiția și înțelepciunea acumulată.

Tehnologiile digitale, deși sunt mai cost-efective, nu sunt de mare nădejde pe termen lung. Orice mic scurtcircuit poate zădarnici toate eforturile de digitalizare făcute de mari companii. Da, în prezent, dispunem de purtători de informație, cum ar fi discurile, care pot păstra informația în miniatură, în formatul original, necodat. Dar, ele încă multă vreme vor fi prea scumpe pentru utilizarea pe scară largă.O imprimantă bună este o investiție de lungă durată și care vă va economisi timpul și banii. Aşadar, dacă vreţi să cumpăraţi o imprimantă bună, iată patru aspecte care ar trebui să vă influenţeze achiziţia:

Ce tip de cartuşe are imprimanta?

Se pot reumple cartuşele? Pare ciudat, dar căutările ar trebui să înceapă de la cartuşe, nu de la imprimantă! Verificaţi mai întâi la un service de reumplere cartuşe dacă imprimanta are cartuşe care pot fi reumplute sau dacă au cipuri pe ele care împiedică asta.Utilizarea imprimantei este un lucru important în rutina voastră, atunci probabil ați fost puși în situația de a alege dintre achiziționarea unui cartuș original (HP, Canon, Lexmark, Samsung etc.) și unul compatibil cu ele.

Avantajul celor originale este calitatea de produs de firmă, iar asta inspiră standarde și încredere. Pe de altă parte, producătorii de cartușe compatibile ne promit nu doar compatibilitatea desăvârșită a produselor lor cu cele originale, ci și calitate echivalentă la un preț substanțial mai mic.În ultimele decenii, unul dintre obiceiurile oricărei familii față în față cu un musafir venit pentru prima oară în casa lor era sa răsfoiască albumele foto și să povestească momente amuzante sau fragmente de istorie. Între timp, obiceiul s-a pierdut și albumele au început să strânga praf în dulapuri între reuniunile de familie când mai erau scoase la lumină.

Asta nu înseamnă, însă, că fotografiile de familie nu pot fi schimbate în noi elemente de decor care să încânte atât musafirii, cât și membrii familiei în fiecare zi.

Un cadou des intâlnit: rama digitalăDeşi ar părea greu de crezut pentru unii, prin imprimarea 3D se pot crea lucruri dintr-o bucată și pe deplin funcționale, într-un singur proces tehnologic, fără a fi nevoie de alte procedee de asamblare sau post-producție. Un echipament 3D poate da viață lucrurilor și mecanismelor mai complicate – de la huse, ceasuri de perete, lămpi, la camere web și lacăte. Procesul de imprimare 3D nu necesită matriţe. Procesul de fabricare presupune adăugarea materialului în straturi succesive.


Echipamentul execută cu precizie comenzile, fără variații semnificative a obiectelor produse în serie. Acest lucru este important pentru companiile industriale, deoarece se vor reduce la minim produsele cu defecte, iar rentabilitatea va crește simțitor.Chiar dacă nu ești un fotograf profesionist sau dacă nu ai aparatură de ultimă generație, te poți bucura de fotografii de familie creative și calitative. Cel mai important lucru este surprinderea acelor momente unice, pline de candoare și de emoție. Cu toate acestea, câteva trucuri de fotografiere le vor da imaginilor rezultate un plus de valoare care le vor face și mai îndrăgite.

Trepiedul poate părea o investiție pe care doar un fotograf profesionist ar trebui să o facă, însă avantajele sunt nenumărate și cunoștințele tehnice nu sunt necesare. Un trepied oferă libertate de mișcare: se poate pregăti cadrul perfect în orice loc și fotograful poate cu ușurință să facă parte din el, întregind fotografia de familie.Creativitatea poate atinge cele mai înalte standarde la această oră odată cu avansul tehnologiei. Iar una dintre uneltele cele mai la îndemână dar, cu toate acestea, prea puţin folosită în România este tehnologia de imprimare 3D.

Inventată de Chuck Hull în 1986, imprimarea 3D este procesul de transforare a unui model digital 3D în fişier digital şi apoi într-un obiect propriu-zis. Între timp, au apărut numeroase inovaţii în tehnologia de printare 3D, iar imprimantele specializate pot fi foloste acum în procese de manufacturare.