Resell Promoţii Ajutor
Casă - 0 Lei

Nu aveți niciun produs in coș

Blog Tonerworld
Persoanele care utilizează des un printer, știu că tușul imprimantelor este unul dintre cele mai costisitoare lichide din lume. Asta explică cumva prețurile destul de mari ale cartușelor. Totuși, poți folosi la putere maximă imprimanta ta fără a scoate prea mulți bani din buzunar. Pentru asta este nevoie să apelezi la cartușele care sunt compatibile […]


 

Fiecare dintre noi știe cum arată o imprimantă, iar multă lume chiar are acasă un asemenea aparat. O folosim ori de câte ori avem nevoie și de prea puține ori ne întrebăm care este proveniența acestui obiect. Ceea ce nu știm este că în spatele acestui instrument se află o istorie bogată și interesantă. Astăzi îți propunem să descoperi detalii din trecutul imprimantei:

 

Tiparul are o istorie veche, care datează în jurul anului 3000 înaintea erei noastre. Acesta a apărut odată cu primele imagini copiate. Pe atunci, copierea se realiza prin intermediul unor sigilii cilindrice utilizate pentru imprimarea imaginilor pe tablete de ceară.

În anul 1430 a fost concepută o tehnică specială care presupunea incizarea unei imagini pe o matrice fabricată din cupru sau zinc. Această tehnică a rezistat până în prezent, și este utilizată la tipărirea bancnotelor, a anumitor documente oficiale și a unor timbre de colecție.