Cerneala

Afiseaza: 1-24 din 29 produse

 Filtre

Selecteaza brandul cernelei din partea dreapta (HP, Canon, Epson, Lexmark) sau din meniul Cerneala

Cerneala Dye sau Pigment ??

 Cerneala DYE ( numita si pe baza de apa sau baza de colorant ):

Acest tip de cerneala foloseste o solutie pe baza de apa iar culoarea se dizolva mult mai bine in amestecul de apa decat daca ar fi sa fie incapsulata in particule mici cum este cerneala pe baza de pigment. Ca si la cernelurile pigment, imprimanta asterne culoarea DYE pe hartie si apoi cu ajutorul caldurii si a presiunii evapora solutia lichida, respectiv apa, pentru a lasa in urma culoarea in fibra hartiei.

Cernelurile DYE sunt folosite de mai mult timp decat cele pe baza de pigment iar producatorii lor au ajuns la rezultate foarte bune in producerea lor reusind odata cu timpul sa lungeasca din ce in ce mai mult durata lor de viata pe suportul aplicat. Avantajul lor principal este ca au o stralucire mult mai mare decat cernelurile pigment, oferind detalii impresionante si tonuri deloc de neglijat. Pe un suport de calitate inalta rezultatele sunt impresionante, iar daca sunt pastrate sub sticla sau in albume foto , ferite de lumina directa a soarelui, pot rezista decade intregi.

Datorita faptului ca sunt solubile in apa sunt si fragile la umiditate crescuta si contactul direct cu apa sunt recomandate pentru proiectele care nu intra in contact direct cu astfel de surse.

Cerneala PIGMENT ( numita si cerneala Durabrite sau pe baza de pigmenti ):

Cernelurile pe baza de pigment folosesc solutii bazate pe particule in care culoarea este transpusa pe hartie cu ajutorul multor particule mici ale substantei colorate. Imprimanta asterne pe hartie aceasta solutie si apoi foloseste un amestec de caldura si presiune pentru a evapora calitatile lichide ale solutiei lasand in urma doar particulele de pigment impregnate in hartie si fibrele de hartie.

Culorile pe baza de pigment sunt mult mai durabile si mai rezistente la umiditate si la schimbarile atmosferice avand o durata de viata mult mai mare decat cele DYE, fapt care face din ele sa fie mult mai potrivite pentru crearea de postere, afise, coperti carti sau CD/DVD, documente importante si orice alt proiect care presupune o viata mai indelungata. Dezavantajul lor este ca nu au aceeasi intesitate si stralucire cum o au cernelurile DYE.

CONCLUZIE GENERALA: Cerneala DYE poate fi folosita la toate modelele de cartuse  fiind recomandata mai ales la cartusele autoresetabile si sistemele CISS iar cerneala PIGMENT poate fi folosita deasemeni la toate cartusele dar nu este recomandata la sistemele CISS.

Exista, de asemenea, problema de uscare a cernelurilor cu pigmenti care tind sa se usuce mai repede decât cele pe baza de colorant(dye). Mai multe culori pot fi imprimate cu cernelurile pe baza de coloranti, deoarece culorile sale sunt mai libere sa se amestece in timpul imprimarii.

Recenzii - 9.8 / 10.0
74 recenzii

Suport clienti 09:00 - 17:00

+40757 866 379 info@tonerworld.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!