Din vechime, oamenii s-au preocupat de modalitățile păstrării informației, pentru a o putea transmite noilor generații, iar prin ea – toată tradiția și înțelepciunea acumulată.
Tehnologiile digitale, deși sunt mai cost-efective, nu sunt de mare nădejde pe termen lung. Orice mic scurtcircuit poate zădarnici toate eforturile de digitalizare făcute de mari companii. Da, în prezent, dispunem de purtători de informație, cum ar fi discurile, care pot păstra informația în miniatură, în formatul original, necodat. Dar, ele încă multă vreme vor fi prea scumpe pentru utilizarea pe scară largă.
Și iarăși revenim la hârtie. Aceasta și modurile de imprimare pe hârtie a informației vor mai fi multă vreme cu noi. Deci imprimăm. Ok. Dar cum rămâne cu tonerul pe care îl folosiți? Ce e mai bine – un toner generic/compatibil sau unul autentic/original? Pentru cei care au mașină, răspunsul e evident. Nimeni nu pune motorină în motor pe benzină sau benzină de calitate inferioară în mașina care costă o avere. De ce ați face deci același lucru cu imprimanta, care și ea, are prețuri considerabile. În astfel de moment, merită să ne amintim de cuvintele „nu suntem atât de bogați, încât să cumpărăm lucruri ieftine”.
Avantajele cartușelor originale:
Economie pe termen lung – defectele generate de tonerul neoriginal, plus scurgerile lui, vă costă, pe termen lung, mai mult decât dacă a-ți folosi un toner de la producător. Din această cauză, dacă doriți să faceți economii, procurați tonerele compatibile de la magazine specializate, pentru a nu deteriora imprimanta.
Down-time – mai mare la imprimantele folosite cu toner necorespunzător, achiziționat din magazine neautorizate, necesitând reparații și schimbări mai frecvente.
Fidelitatea redării – tonerul de la producător de brand este certificat și are o calitate mai bună a imaginii, deci și rezultatul final dorit este asigurat și garantat cu o precizie mai înaltă.
Consistența culorii
Fidelitatea redării
Calitatea imprimării
Însă, uneori, chiar și cartușele originale nu pot să asigure calitatea superioară a imprimării pentru imagini și poze. Pentru un rezultat mai bun al pozelor/imaginilor tipărite, trebuie să verificați componența culorilor, să eliminați culorile complementare, care ar putea să încurce toate ițele în procesul de tipărire. Optați pentru culori curate, obținute din 3 culori primare din cele 4, conform CMYK. De asemenea, verificați dacă documetul dumneavoastră a fost salvat în CMYK, ci nu în RGB (documente, ilustrații pentru spațiul web, care în procesul de imprimare se comportă diferit și imaginea ar putea să nu corespundă cu imaginea salvată în calculator).
Persistența în timp a imaginii/textului imprimat.
Semnul de clasă și stil – pentru imprimarea pentru cei, ce au simț al frumosului și al perfecțiunii, unele din detalii ale materialului imprimat pot demasca, prin mici detalii și nuanțe, că ați folosit un toner compatibil.